Menybar

lördag 4 december 2010

CHICKEN THAI - KYCKLING I INGEFÄRA OCH CHILI

Det här är ett enkelt recept som går lätt att göra. Man måste dock förbereda en marinad 1 timma innan.
Rätten går att göra både glutenfri och laktosfri.

OBS! Rätten är STARK!
Ingredienser 4 portioner

4 kycklingfiléer
2 1/2 dl mellangrädde (finns laktosfri)
salt och peppar

Till marinad:
1 dl olja
1 msk riven ingefära
2 msk stark chilisås
2 pressade vitlöksklyftor

Skär kycklingfiléerna i strimlor
Blanda ingredienserna till marinaden.
Lägg i köttet i marinaden och låt stå kallt ca: 1 timma
Efter 1 timma bryner du kycklingen tillsammans med marinaden i en stekpanna, tills den fått färg.
Håll sedan på grädden och låt sjuda några minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Servera med ris och en god sallad.

intressant.se Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lilla Fruns Kyckling

Ingredienser för 6-8 personer

6-8 kycklingfiléer
2 dl creme fraisch ( finns laktosfri)
1tsk salt
3 dl vispgrädde (finns laktosfri)
1 st hönsbuljongtärning
Potatis (oskalade)
5-6 msk smör (finns mjölkfritt)

Marinad:
1/2 dl soja (se efter att den är glutenfri)
1 msk vitvinsvinäger
2-3pressade vitlökar

Blanda ingredienserna till marinaden.
Dela kycklingfiléerna i 3-4 delar
Lägg i kycklingen i marinaden och låt ligga kallt i 2-3 timmar

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela den oskalade potatisen i klyftor. Lägg de på en plåt.
Pensla med lite smält smör och salta.
Sätt in potatisen i ugnen ca: 1 timma

Lägg filéerna i en ugnsfast form.
Marinaden lägger du i en kastrull och blandas med creme fraisch, salt, vispgrädde och hönsbuljongen.
Koka upp och häll den över kycklingfiléerna.
In i ugnen, mitt i, på 225 grader i 25 minuter.

Det går också bra att servera ris till istället för klyftpotatisen.
Servera gärna en fin sallad till.

intressant.se Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

FLÄSKFILÉ I VITLÖKSSÅS

Ingredienser för ca: 4 pers.
1 st fläskfilé
2 paket färskost
1 vitlöksklyfta
2 dl Matlagningsgrädde
färsk pasta (vanlig, eller glutenfri)
lite soja
1 st buljongtärning (grönsak)
lite olja för stekning
ev. lite maizenamjöl


Skär bort alla senor och fett på fläskfilén.
Skär sedan upp filén i avlånga bita/stavar.
Pressa vitlöksklyftan och stek den i lite olja. Lägg i fläksfiléstavarna. Krydda med salt och peppar.
Lägg i ost och grädda i pannan och rör om tills osten har smält.
Lägg i buljongtärningen, och färga grädden med lite soja.
Låt det koka ca: 5-10 minuter. Tillsätt mer soja, efter tycke och smak.
Om såsen blir för tjock kan du spä med mer grädde, och blir den för tunn kan du reda med lite maizenamjöl.
Servera med färsk pasta och en god sallad! Smaklig måltid!


Receptet går att göra glutenfritt


intressant   Läs även andra bloggares åsikter om , , ,