Menybar

lördag 23 oktober 2010

VITLÖKSFYLLD FLÄSKFILÉ MED PAPRIKA OCH POTATIS I KLYFTOR

Det här receptet är bland det godaste jag vet! Jag fullkomligen älskar det! Passar utmärkt att förbereda till fest,men också mycket uppskattad fredagsmys -mat! Både glutenfritt och laktosfritt! Det går precis lika bra att använda kycklingklubbor, eller kycklingfilé om man vill.

Ingredienser för ca: 5 pers.

1 fläskfilé ( eller 4 stora kycklingklubbor)
200 gram smör (ev. mjölkfritt)
1 msk kinesisk soja
Vitlöksfylld fläskfilé med paprika och
potatis i klyftor
2 pressade vitlöksklyftor
hackad persilja
salt och citronpeppar
4-6 stora potatisar med skal
3-4 paprikor i olika färg
vitt bröd

Sätt ugnen på 200 grader
Smält 4 msk smör och blanda med sojan.
Blanda resten av smöret med vitlök, persilja, salt och citronpeppar.
Skär fläskfilén i ca: 1,5 cm tjocka skivor. Skär ett snitt så att det blir som en liten ficka i vardera fläskfilébit.
Peta in drygt en matsked av det färdiga

torsdag 21 oktober 2010

Gott och enkelt recept på efterrätt. PÄRONHALVOR MED TÄCKE AV AFTER EIGHT!

Detta recept är gammalt, men inte mindre gott för det!

De varma päronhalvorna och såsen
med smak av mint är jätte gott tillsammans
med den kalla glassen! Mmmmm...
Passar ALLA! Barn såväl som vuxna!
Att det dessutom är supergott förhöjer väl bara smaken ännu mer, eller hur?!
Detta recept går att göra både glutenfri och laktosfri

Ingredienser till 6 personer

1 burk päronhalvor (fungerar lika bra med t.ex. aprikoshalvor)
Vaniljglass (vanlig eller mjölkfri)
8-10 After Eight bitar (den tyska After Eighten innehåller mjölkprodukter, dock inte den engelska. Läs på paketet om du är osäker.)

Sätt ugnen på 175 grader
Lägg päronhalvorna i en ugnssäker form
Lägg mintchokladen uppepå
Sätt in den ugnssäkra formen i mitten av ugnen i ca: 6 min eller tills chokladen har smält.
Servera direkt tillsammans med vaniljglass!
Njut!!!


intressant.se


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,