Menybar

lördag 23 oktober 2010

VITLÖKSFYLLD FLÄSKFILÉ MED PAPRIKA OCH POTATIS I KLYFTOR

Det här receptet är bland det godaste jag vet! Jag fullkomligen älskar det! Passar utmärkt att förbereda till fest,men också mycket uppskattad fredagsmys -mat! Både glutenfritt och laktosfritt! Det går precis lika bra att använda kycklingklubbor, eller kycklingfilé om man vill.

Ingredienser för ca: 5 pers.

1 fläskfilé ( eller 4 stora kycklingklubbor)
200 gram smör (ev. mjölkfritt)
1 msk kinesisk soja
Vitlöksfylld fläskfilé med paprika och
potatis i klyftor
2 pressade vitlöksklyftor
hackad persilja
salt och citronpeppar
4-6 stora potatisar med skal
3-4 paprikor i olika färg
vitt bröd

Sätt ugnen på 200 grader
Smält 4 msk smör och blanda med sojan.
Blanda resten av smöret med vitlök, persilja, salt och citronpeppar.
Skär fläskfilén i ca: 1,5 cm tjocka skivor. Skär ett snitt så att det blir som en liten ficka i vardera fläskfilébit.
Peta in drygt en matsked av det färdiga
 vitlökssmöret i varje bit. Spara smöret som blir över.
Borsta potatisen och dela den i vardera 6 klyftor.
Lägg fläskfilén och potatisen i en långpanna, eller större gratängform, och pensla med smör & sojablandningen.
Sätt in pannan i mitten av ugnen i ca: 45-50 minuter.
Skär paprikan i klyftor.
Efter halva tiden, ca: 25 minuter, lägger du in paprikan över fläskfilén och potatisen. Lägg också på resten av vitlökssmöret.
Rör om då och då så att allt får fin färg.
Servera med vitt bröd som doppas i vitlökssmöret /skyn.

Bered dig nu på en smakupplevelse utan dess like! Mmmmmmm!

Inga kommentarer: