Menybar

lördag 4 december 2010

CHICKEN THAI - KYCKLING I INGEFÄRA OCH CHILI

Det här är ett enkelt recept som går lätt att göra. Man måste dock förbereda en marinad 1 timma innan.
Rätten går att göra både glutenfri och laktosfri.

OBS! Rätten är STARK!
Ingredienser 4 portioner

4 kycklingfiléer
2 1/2 dl mellangrädde (finns laktosfri)
salt och peppar

Till marinad:
1 dl olja
1 msk riven ingefära
2 msk stark chilisås
2 pressade vitlöksklyftor

Skär kycklingfiléerna i strimlor
Blanda ingredienserna till marinaden.
Lägg i köttet i marinaden och låt stå kallt ca: 1 timma
Efter 1 timma bryner du kycklingen tillsammans med marinaden i en stekpanna, tills den fått färg.
Håll sedan på grädden och låt sjuda några minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Servera med ris och en god sallad.

intressant.se Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

lovisa sa...

lät riktigt gott!

Unknown sa...

Tänkte bara tipsa om att just nu pågår flera tävlingar med fina priser på min blogg så passa på att gå in och kolla:)
Du hittar tävlingarna högst upp i högerspalen:)
Finns även en dagens bloggtävling där du har chansen att bli länkad inför mina 400-600 unika besökare/dag:)
http://www.domkallarmighannes.com/2011/04/dagens-blogg_07.html
Finns även en tävling där du kan vinna blogsvar om du är intreserad av det:)
http://www.domkallarmighannes.com/2011/04/bloggsvars-tavling.html

Emma sa...

Hej vilken fin blogg du har. Tänkte bara säga att jag just nu har en liten tävling om där man kan vinna att bli dagens blogg. Om du vill vara med så tveka inte att kika in min sida redan idag.

emma