Menybar

torsdag 30 september 2010

Kycklingfilé med bacon, fetaost och knaprig smördeg

Det här receptet är så gott så gott så gott!!! Min man bara älskar denna maträtt!
Det tar en stund att göra, och det blir några kastruller att diska men det är det värt!! Speciellt som det går att förbereda gratängen i förväg. ( Bra om man ska ha gäster, och inte vill stå vid spisen när gästerna kommer)
Det går utmärkt att byta ut kycklingfilé mot fläskfilé

Ingredienser till en normal gratängform
4-6 kycklingfiléer
1 st röd paprika
1 st grön paprika
3-4 champinjoner
1-2 paket färdigtärnad bacon
3-4 msk smör eller margarin vanligt eller mjölkfritt
6 dl röd vanlig, eller laktosfri mjölk
Maizena mjöl
Fetaost
Soja
1 ägg
Färdig smördeg på rulle
Servera med ris, färsk pasta eller potatis


Klicka på Läs mer för att se hela receptbeskrivningen



      ·         Sätt ugnen på 200 grader
·         Bryn kycklingfilén och krydda med salt och peppar
·         Skär upp paprikan och champinjonerna
·         Ta ut kycklingfilén ur stekpannan och lägg den i en gratängform.
·         Bryn paprikan tillsammans med tärnad bacon och champinjoner
·         Vitsås: Smält smöret i en kastrull. När smöret smält, blanda ner ca: 0,5 dl maizena mjöl.  Häll snabbt på mjölken (innan smöret och mjölet bränner) och rör under hela tiden i kastrullen. Väg av med mjöl tills såsen har fått en lagom tjock konsistens. Den ska inte vara för rinnig.
·         Lägg i fetaosten i såsen och låt smälta.
·         Häll i soja för färgens skull (om du gör en glutenfri variant var uppmärksam på om sojan är ok?)
·         Lägg över paprika, bacon och champinjoner över kycklingfiléerna
·         Häll över såsen
·         Täck gratängen med smördeg
·         Pensla smördegen med 1 uppvispat ägg
·         Sätt in i ugnen tills den fått färg, ca:20 minuter

Servera med färsk pasta, ris eller potatis. Även en grönsallad är jätte gott till. Denna middagsrätt kan förberedas innan och ställas i kylskåp för att sedan bara gratinera i ugnen.

Inga kommentarer: