Menybar

torsdag 7 oktober 2010

Fläskfilégryta med färsk pasta, vitlök och paprika

Det här är ett superlätt recept som är toppen att förbereda i förväg. Det går utmärkt att byta ut kycklingfilé mot fläskfilé, eller använda hälften kyckling, hälften fläskfilé.

Ingredienser (räcker gott och väl för 5 personer )


I st fläskfilé

1 lök ( röd eller gul)
2-3 msk smör eller margarin ( alt. mjölkfritt smör)
1-2 dl vatten

2 st vitlöksklyftor
2 st röd paprika
Maizena mjöl för ljusa såser
2-4 msk Bong Kalvfond
5 dl Milda Mat, eller 5 dl laktosfri matgrädde
(2-3 msk rött vin)
Servera med färsk pasta, vitlöksbröd, ev.vitlökssmör. OBS.
Läs hela beskrivningen under "Läs mer"
Skär fläskfilén i grytbitar,och löken i småbitar. Bryn löken och köttet i lite smör. Häll på vattnet och låt det koka några minuter.
Presse i vitlöksklyftorna ( eller hacka vitlöken fint om det föredras) . Skär paprikan i klyftor och lägg i dem med det andra.
Sänk värmen och vänta med att hälla i grädden tills grytan inte kokar längre. Om det är för varmt är det risk att grädden skär sig.
Red med maizena mjöl tills såsen är lagom tjock. Smaksätt med Bong Kalvfond. Prova dig fram hur mycket du vill att det ska smaka.
Du kan,om du vill, även ha i lite andra kryddor som t.ex. svartpeppar och vitpeppar. Var försiktig med saltet eftersom fonden är så pass salt.
OM du har lite rödvin hemma kan du slå i en skvätt, men det är inget tvång. Det smakar gott i alla fall.
Servera med färsk pasta, vitlökssmör och lite bröd.
LYCKA TILL! / Lilla Frun

Inga kommentarer: