Menybar

lördag 4 december 2010

Lilla Fruns Kyckling

Ingredienser för 6-8 personer

6-8 kycklingfiléer
2 dl creme fraisch ( finns laktosfri)
1tsk salt
3 dl vispgrädde (finns laktosfri)
1 st hönsbuljongtärning
Potatis (oskalade)
5-6 msk smör (finns mjölkfritt)

Marinad:
1/2 dl soja (se efter att den är glutenfri)
1 msk vitvinsvinäger
2-3pressade vitlökar

Blanda ingredienserna till marinaden.
Dela kycklingfiléerna i 3-4 delar
Lägg i kycklingen i marinaden och låt ligga kallt i 2-3 timmar

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela den oskalade potatisen i klyftor. Lägg de på en plåt.
Pensla med lite smält smör och salta.
Sätt in potatisen i ugnen ca: 1 timma

Lägg filéerna i en ugnsfast form.
Marinaden lägger du i en kastrull och blandas med creme fraisch, salt, vispgrädde och hönsbuljongen.
Koka upp och häll den över kycklingfiléerna.
In i ugnen, mitt i, på 225 grader i 25 minuter.

Det går också bra att servera ris till istället för klyftpotatisen.
Servera gärna en fin sallad till.

intressant.se Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: