Menybar

lördag 4 december 2010

FLÄSKFILÉ I VITLÖKSSÅS

Ingredienser för ca: 4 pers.
1 st fläskfilé
2 paket färskost
1 vitlöksklyfta
2 dl Matlagningsgrädde
färsk pasta (vanlig, eller glutenfri)
lite soja
1 st buljongtärning (grönsak)
lite olja för stekning
ev. lite maizenamjöl


Skär bort alla senor och fett på fläskfilén.
Skär sedan upp filén i avlånga bita/stavar.
Pressa vitlöksklyftan och stek den i lite olja. Lägg i fläksfiléstavarna. Krydda med salt och peppar.
Lägg i ost och grädda i pannan och rör om tills osten har smält.
Lägg i buljongtärningen, och färga grädden med lite soja.
Låt det koka ca: 5-10 minuter. Tillsätt mer soja, efter tycke och smak.
Om såsen blir för tjock kan du spä med mer grädde, och blir den för tunn kan du reda med lite maizenamjöl.
Servera med färsk pasta och en god sallad! Smaklig måltid!


Receptet går att göra glutenfritt


intressant   Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: